Ce culoare are dragostea?

De la roșu la negru, trecând prin roz

Dacă spunem că dragostea este roșie sau roz ar fi prea simplu. Și incomplet. Fiecare îndrăgostit simte iubirea în felul său propriu: pentru unii este optimism și energie nebănuită, pentru alții este suferință și melancolie.

Totuși, în era consumerismului, lucrurile nu se fac la întâmplare. Magazinele sunt pline de cadouri provocatoare în culori stridente (predomină roșul), trandafirii roșii sunt și ei la mare căutare, poate doar lenjeria intimă oferită cadou în această perioadă iese din tipar (unii consideră negrul ca fiind sexy).

Totuși unele culori pot fi mai greu asociate cu dragostea: rareori vedem verdele sau albastrul că predomină în această perioadă (poate doar la bijuterii?). Griul este exclus (deși Shades of Grey a creat o modă), iar maroul – de evitat (mai potrivit pentru toamnă).

Culorile dragostei proiectate de Leonidas

Cred că asta a fost și dilema ciocolatierilor Leonidas atunci când au realizat pralinele în formă de inimă cunoscute sub numele de Coeur. Care să fie oare culoarea acestora? Care sunt gusturile cu care dragostea este asociată?

Tocmai de aceea, maeștri Leonidas nu s-au mulțumit cu clișeele existente, ci au căutat să stârnească noi pasiuni, simțuri și plăceri.

Coeur Vanille, de exemplu, oferă contrastul perfect dintre “maro-cacao” (culoarea ciocolatei cu lapte) și “crem” (cremă de casă cu aromă de vanilie, galben pal). Un contrast pentru momente intime.

Rozul tineresc nu putea lipsi din această poveste. Nuanța ciocolatei albe lasă loc culorii de zmeură în crustă. Iar interiorul vorbește despre primele iubiri: cremă de zmeură foarte delicioasă și fină.

Coeur Mangue este dragoste la prima vedere. Galbenul tonic, fresh confirmă una dintre cele mai faimoase teze din gastronomie: mango și ciocolata se iubesc necondiționat. Nimic nu este previzibil totuși în această inimă, ceea ce face călătoria cu atât mai palpitantă.

Coeur Cerise reprezintă dragostea matură dar pasională. Roșu bordeaux este culoarea iubirii în acest caz, iar gustul său este dulce-acrișor, cu ușoare tente amărui. Finețea este aceeași, delicatețea se păstrează.

Iată cum dragostea trece granițele a ceea ce simțim în inimă (sau stomac). Oricare ar fi culoarea acestui sentiment unic, este bine să o sărbătorim din plin!

Ion Codreanu – John, cum îmi spun prietenii – si sunt reprezentant oficial al Leonidas în România fiind implicat în businessul cu praline premium de peste 7 ani. Sunt pasionat al lucrurilor de calitate si tată a 2 copii,  un fin cunoscător al pieței în care activez. Mă poți citi ocazional în presa de business și pe acest blog, dar ma vei găsi și la ciocolateria Leonidas Beller unde îți voi face personal recomandări din minunatul univers Leonidas.